Latviešu valoda okupāciju ietekmē — 04.12.2023. Aināra Zelča referāts RLB namā

Posted: 28.11.2023. in Ainārs Zelčs, Eraksti, izdevēji, latviešu pareizrakstība, pirmskaŗa Latvijā, referāti

2023. gada 4. decembrī pulksten 18:00 Rīgas Latviešu biedrības namā notiks Latviešu valodas attīstības kopas kārtējā sanāksme.

Aicinām arī jūs ierasties un šajā pirmdienā noklausīties Aināra Zelča stāstījumu

«Latviešu valoda okupāciju ietekmē».

 
Referents sarakstījis vairākas grāmatas — daiļliterātūras darbus, kuŗu tematika ir Latvijas militāri polītiskā vēsture XX gadsimtā, kā arī vienu detektīvromānu (izdoti «Lauku Avīzes», «Zvaigznes ABC» un «Karoga» apgādos). Aināra Zelča scēnārijs bija pamatā 2006. gadā radītai LNT tālrādes filmai «Parallēlā vēsture. 1940. gads.».

Ainārs Zelčs 2003. gadā nodibināja un vada pirmo latviešu elektronisko grāmatu apgādu, kuŗa nosaukums — «Eraksti». «Erakstu» vietnē var iegūt gan agrākos gados publicētu darbu elektroniskus izdevumus, gan arī jaunus darbus, kas ērti sakārtoti pa temām un autoru katalogā. «Erakstu» e-grāmatu autoru ir jau vairāk nekā 400 — no Aizpurietes līdz Ziemeļniekam, Zvirgzdiņam. Nodaļu starpā atradīsit «Virtuālo antīkvāriātu», daudzas bez maksas nokraujamas PDF datnes, kā arī, protams — sadaļu «Par valodu».

Vislielākais kaitējumus, ko arī bez okupantiem varam paši nodarīt savai valodai: vienaldzīgi piekrist, ka valodā nekas neesot jākopj un jāattīra — ka «viss (arī valodas sārņi) ir kaut kā lietojams un derīgs» (?!).

Comments
  1. Valters Nollendorfs says:

    Liels paldies. Priecājos…

Kommentāru lodziņš: